T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Göztepe İlkokulu

BİR ETWİNNİNG PROJESİ: ETWİLLAGE

Bir eTwinning Projesi: eTwillage

İstanbul'da çeşitli okullardan 10 öğretmen ve  Azerbaycan'da 2 öğretmen ortaklığı ile kurulan eTwillage bir eTwinning projesi olup Çevre ile ilgili farkındalığı en üst düzeye çıkarmak amacıyla kurulmuştur. Bu projede okulumuz öğretmenlerinden 1-B Sınıfı öğretmeni Seyhan ALTINTAŞ ve öğrencileri yer almışlardır. Çalışmaları çeşitlilik gösteren bol etkinliklerle dolu bu projede   düzenlenen seminerler de oldukça faydalı olmuştur.

TEMA VAKFI " Doğa ile Uyumlu Yaşam Semineri"ne katıldık.

Tüm dünyanın zor zamanlar geçirdiği bugünlerde, temiz havaya, temiz bir çevreye, yeşile,maviye olan ihtiyacımızın arttığı bu olağanüstü Pandemi döneminde, öğrencilerin minik elleriyle diktiği fidanlar ve yaptığı çevre temalı çalışmalar geleceğe olan umudumuzu bir kez daha tazeledi. eTwillage projesiyle hem çevreci öğretmenler hem de çevreci öğrenciler harikalar yarattı. Proje kapsamında ağaçların yaşı hesaplandı, fidanlar dikildi, sürdürülebilir binalar tasarlandı, Twillage köyü oluşturuldu.İşbirliğiyle ortaya çok yaratıcı fikirler çıktı ve bu fikirler birer ürüne dönüştü.

02/02/2021 tarihinde eTwillage projesi kapsamında TEMA Vakfı Doğa ile Uyumlu Semineri için Uzman Ali Gülhan online olarak yapılan bilgilendirme toplantısına eTwillage projemizin davetlisi olarak katıldı.  Tema Vakfında yapılan çalışmalarla ilgili bizleri bilgilendirdi.eTwillage projesi kapsamında Tema işbirliği ile ülkemizin farklı bölgelerine toplamda 111 adet fidan dikimi yapıldı ve sertifikalarımız projemiz kapsamında sergilendi.

Bir çok öğrenci, fidan bağışında bulunarak çevre için duyarlılıklarını gösterdiler.

Geri dönüşüm ürünleri tasarladılar.

 

Öğrenciler geri dönüşüm sloganlarını karikatürlerle anlattılar.

Hayallerindeki hayvanları web2 araçlarını kullanarak tasarladılar.

Kadıköy Gazetesi'de eTwillage Projesi'nin haber linki. Okumak için tıklayınız.

http://www.gazetekadikoy.com.tr/cevre/cocuklar-doga-icin-biraraya-geldi-h17171.html

 

5 ŞEHİR 5 MASAL eTwinning Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Anadolu Masalları' projesi kapsamında 5 Şehir 5 Masal isimli proje çalışması 5 farklı şehirden 8 öğretmenle kurulmuştur.  Çocuklarımızı kendi kültürel kodlarımızı taşıyan ve çocuklara farklı dünyaların kapısını aralayan, hayal güçlerini geliştiren "Anadolu Masalları" mızdan bir demetle tanıştırmak   projenin öne çıkan amacıdır.

Okulumuz öğretmenlerinden 1-B Sınıfı Öğretmeni Seyhan Altıntaş'ın kurucu üye olduğu bu projeden renkli kesitler alabilmekteyiz.

Proje logosu anketle seçilmiş olup öğretmenimiz Seyhan ALTINTAŞ tarafından tasarlanmıştır.

İki haftada bir gerçekleştirilen masal anlatım toplantılarında, İstanbul ekibi dolu dolu bir program hazırlamış olup hem öğrencilere hem velilere oldukça verimli, öğretici ve eğlenceli zaman geçirtmişlerdir. Masal öğretmeni konuk Hayriye Çakıcı'nın Nohut Oğlan Masalı anlatımından sonra hem nohut etkinlikleri hem de web2.0 araçlarıyla yarışmalar, anketler, resimler, çengel bulmacalarla oldukça keyifli saatler geçirilmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.06.2021 - Güncelleme: 07.06.2021 01:08 - Görüntülenme: 374
  Beğen | 1  kişi beğendi