İSTANBUL / KADIKÖY - Göztepe İlkokulu

5 ŞEHİR 5 MASAL

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Anadolu Masalları" projesi kapsamında 5 Şehir 5Masal isimli proje çalışması 5 farklı şehirden 8 öğretmenle kurulmuştur.

Okulumuzda yeni bir eTwinning Projesi Başladı!
Çocuklarımızı kendi kültürel kodlarımızı taşıyan ve çocuklara farklı dünyaların kapısını aralayan, hayal güçlerini geliştiren "Anadolu Masalları" mızdan bir demetle tanıştırmak   projemizin öne çıkan amacıdır.Projede okulumuz İstanbul ilini temsil edecektir.Proje kurucusu okulumuz 1.B Sınıfı Öğretmeni Seyhan ALTINTAŞ olup bu projeyi öğrencileri ile yürütmektedir.
Mayıs ayı sonuna kadar sürecek olan projede, çocukların geleneksel sözlü kültürlerimizden bir olanmasallarımızı, "Anadolu Masalları" nı tanımaları, yaygınlaştırmaları ve sahip çıkmaları amaçlanmıştır.

5 ŞEHİR 5 MASAL PROJESİ'den kesitlerle projeyi tanıyalım.

Projenin logosu

Proje tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Hoşaf Masalı etkinliklerinden biri hoşaf yapımı idi. Güller diyarı Isparta'ya konuk olduk.

Çilli Tavuk ve Yavruları Masalı için Kocaeli'ne misafir olduk. Etkinliklerimizi zevkle yaptık.

Bursa'dan Tilki Kaplumbağa ve Pire Masalı'nı dinledik. Bulmaca, yapboz yaptık, mısır patlattık.

Aydın'a konuk olup ŞengülümMengülümŞüngülüm Masalı'nı dinledik.

Proje paydaşlarımızı İstanbul'a konuk ettik. Masalımızı masal öğretmeni Hayriye Çakıcı'dan dinledik. Birlikte yaptığımız etkinliklerden sonra bireysel yapacakları etkinlikleri anlattık.  En çok Yumurta Boyama etkinliğini sevdiklerini anket analizlerinde tespit ettik.

Yayın: 13.06.2021 - Güncelleme: 13.06.2021 11:58 - Görüntülenme: 412